Съветникът на кмета на София Васил Терзиев - арх. Любо Георгиев,

...
Съветникът на кмета на София Васил Терзиев - арх. Любо Георгиев,
Коментари Харесай

Съветник на кмета на София напуска

Съветникът на кмета на София Васил Терзиев - арх. Любо Георгиев, напуща. Това разгласи той в своя обява във Facebook.

По информация на арх. Георгиев трябваше да бъде назначен на нов пост в общината като зам.-кмет по визията на столицата.

Георгиев беше директор на общинското сдружение " Софияплан " до октомври 2021 г. 



Ето по какъв начин той разгласи, че напуща екипа на Терзиев:

" Минаха три месеца от локалните избори. Аз и десетки членове на Екипът на София вложихме безплатно своите опит и познания, време и име, за едно ново, по-качествено и друго по дух ръководство на София. Продължаваме да имаме вяра, че то е допустимо.

Екипът не взе участие в изборите за София с политически позиции - районни кметове и общински съветници. Техните номинации и акция беше осъществена от партиите в обединението. Ние приоритизирахме подготовката на ръководството – стратегия и проекти за дейности за всички ресори – опирайки се на разбирането, че мощен старт е наложителен за това друго по дух ръководство. Много от ресорите останаха без началник до след изборите и нямахме опция да сме потребни в тях.



​Реформите бяха в основата на подготвителната работа, която извършихме за идващото ръководство на столицата. Продължаваме да считаме, че с цел да потръгнат нещата по нов метод, са нужни доста и същински промени в Столична община - от структурата на администрацията, през организацията на процесите, работата с обществените запаси, та до публичността и връзката. Сега, с определен ръководител на Общинския съвет, нека общината най-накрая да може да проработи на цялостни обороти.

След изборите само аз от близо 100 експерти от Екипът на София бях признат в управническия екип на кмета. На краткотрайната позиция " консултант на кмета ", до провеждането на промяна в бранша градско обмисляне. Реформа, за която сме говорили в детайлности нееднократно обществено.

От тази седмица спирам да съм консултант на кмета. Правя това, тъй като не разполагам с инструментите и разбирането, нужни за реализацията на дейностите, които предложихме още преди изборите. Не считам, че съм пълностоен член на сегашния управнически екип. Не мисля, че по този начин съм най-полезен на София.

Преди една година дружно с мои съидейници от Екипът на София, както и представители на цивилен организации и партии представихме нашето виждане за това по какъв начин би трябвало да се ръководи нашият град. Продължаваме да имаме вяра в този модел и продължаваме да работим за него. Аз персонално ще продължа да бъда справедлив в преценката си и да работя за положителното бъдеще на София. Пожелавам триумф на кмета Васил Терзиев, на управническия му екип и на Общинския съвет. "

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР